top of page

 

Les Artistes

FIRA COLECTIVO TIERRA ESPECTACULO DE CIRCO
FIRA COLECTIVO TIERRA ESPECTACULO DE CIRCO
FIRA COLECTIVO TIERRA ESPECTACULO DE CIRCO
FIRA COLECTIVO TIERRA ESPECTACULO DE CIRCO
FIRA COLECTIVO TIERRA ESPECTACULO DE CIRCO
FIRA COLECTIVO TIERRA ESPECTACULO DE CIRCO
FIRA COLECTIVO TIERRA ESPECTACULO DE CIRCO

 

Adrià Cordoncillo (Catalunya / França)

Equilibris acrobàtics; portor de mans a mans i banquines, perxa xinesa

 

Nascut el 1976, s’ha format a diferents escoles nacionals de França com l´escola nacional de Chatellerault, Rosny i Chalons. Surt del CNAC amb la Tribu Iota. Ha format part de companyies com Baro d’Evel, la Cia. Cirk i amb la Cie. XY amb el treball Le Grand C, que va ser Premi Ciutat de Barcelona 2013. A Catalunya ha participat al Circ d’Hivern del 2006, el Circ de Sara i amb tres expedicions de pallassos sense fronteres. És membre del col·lectiu Tierra.

 

 

Maria Villate López (Pais Vasc/Catalunya)

Ombres, verticals i dansa.

 

Nascuda a Bilbao el 1976, passa per l’Escola de Circ Rogelio Rivel. S’especialitza en contorsió i equilibris amb Claude Victòria i Pascal Angelier, i desenvolupa un especial interès per la dansa contemporània (Gustavo Lesgart , Dominick Borucki, Maël Tebibi, etc.) Ha participat en diverses companyies  i com a artista en solitari amb números de creació pròpia (Into the shadows, Mutaciones de una ex-secretaria) amb la participació a GOP variete Germany, Festival Escena Poblenou, Kursaal Manresa, Festival Terrassa, La Central del Circ, APCC, entre d´altres.  També ha participat a  pallassos sense fronteres i és membre del col·lectiu Tierra.

 

Fernando Melki (Patagonia / Catalunya)

Equilibris acrobàtics; portor de mans a mans i banquines

 

Nascut a la Patagònia Argentina el 1977, realitza la seva formació professional a l’Escola de Circ Criollo de Buenos Aires i a l’Escola Rogelio Rivel de Barcelona i s’especialitza en els equilibris acrobàtics amb el professor Pascal Angelier de l’escola Le Lido de Toulouse.
Entre les seves experiències professionals més destacades a Catalunya trobem Companyia Le Loop, Circ Cric, Companyia Los2play. També ha treballat a França amb el Collectif AOC i Cubitus du Manchot. Ha participat també al 17è Circ d’Hivern, a  pallassos sense fronteres i és membre del col·lectiu Tierra.

Mari Paz Arango Quiceno (Colombia / Mallorca)

Àgil mans a mans, banquines i trapezi ballant

 

Neix a Colòmbia al 1979. Resideix a Barcelona. Realitza els  estudis bàsics a l’Escola Rogelio Rivel (Bcn).Continua com acròbata de mans a mans a l’escola  de Moscou. Posteriorment s´especialitza amb  Yuri Sakalov a Brussel·les en trapezi  ballant. Ha format part de Bolna Kist, Aticus Tilt!, Circomsom. Ha participat en solitari i de la mà d’algunes companyies a  festivals com:  Fira Trapezi,  TAC de Valladolid,  Festival Grec (Bcn.), La Central del Circ,Opening Sneck (Països Baixos),Festival Internacional Circo (Rio de Janeiro) i Circos (Sao Paulo), entre d’altres. Actualment forma part  d' Organización Efímera i del Col·lectiu Tierra.

Letícia Garcia (Catalunya) Equilibris acrobàtics; àgil de mans a mans i banquines

 

Nascuda a Girona el 1978, dedicada al món de la Gimnàstica Artística de competició fins que comença a estudiar Ciències de l’Activitat Física i l’Esport a l’INEF de Barcelona. Serà allà on descobreix el món del circ el 2004, i ben aviat el Circ Cric l'hi ofereix fer dues temporades amb el seu número de mà a mà. El 2006 cofunda Los2play, companyia amb la qual treballa per tot el món fins al 2014 amb els espectacles “Come Back” i “Starfatal”. També ha participat en el 17é Circ d’Hivern, “Dorado” de l’Ateneu de Nou Barris i ha fet vàries expedicions amb Pallassos Sense Fronteres.

 

Edurne Arizu (Pais Vasc/Catalunya)

Acordionista i cantant.

 

Es gradua com a acordionista al Conservatori Superior de Música Pablo Sarasate de Pamplona. És llicenciada en Història i Ciències de la Música a la UAB. Estudia cant modern a Tallers de Músics de Barcelona i teatre musical a Memory. Forma part de diversos projectes musicals i de teatre com a cantant, acordionista i compositora: Orquestra de Cambra de Granollers, Orquestra de Guitarres del Liceu, Medea al Festival de Mèrida, Lanònima Imperial juntament amb el trombonista i compositor Frederic Filiatre.
Actualment toca com a acordionista amb el grup Líbera, de la contrabaixista Giulia Valle, i amb el seu grup Durny Sweet, a més de treballar en el seu primer disc amb cançons pròpies anomenat BERLIN. És membre del col·lectiu Tierra.

 

Sasha Agranov (Moscou/Israel)

Violoncel·lista i intèrpret.

 

Nascut a Sant Petersburg el 1977. Es va traslladar a Israel al 1979. S'ha format com a violoncel·lista amb Hilel Zori a l' Acadèmia Musical de Tel Aviv. Al 1999 va començar els seus estudis al Royal Conservatory al Hague a on estudia violoncel barroc amb Jaap Ter Linden, es gradua al 2005. Ha participat al Early Music Festival de Brezice, el Festival Musical de Sant Sebastià amb la legendària Patti Smith, entre d'altres. Forma part de Circus Delirium, Selva de Mar,Piccola Orquesta Gagarin, Cia. Cacophonic Picture Orquestar i és cofundador del CD Acoustic Delicatessen.

 

Jordi Aspa (Catalunya)

Director Artístic

 

Nascut al Montseny al 1964 als vint anys estudia a l’escola de circ d’Annie Fratellini girant amb el Circ Fratellini com a ensinistrador de gossos i pallasso. A la tornada a Catalunya crea juntament amb Bet Miralta i en Soci (el seu gos) la “Companyia de Circ Meravelles i Varietats”, poc després “Escarlata Circus” amb nou espectacles a les esquenes i gires internacionals.
Des de el 1997 fins al 2011, juntament amb Bet Miralta, porta la direcció artística de la Fira del Circ Trapezi. Des de la seva creació fins la 15a edició. Premi Nacional de Cultura 2007 per la generalitat de Catalunya i al 2012 Premi Nacional de Circ pel Ministeri de Cultura pel Govern d’Espanya.

Ha estat director i creador d’espectacles inaugurals, obertures de temporada i direcció dels espectacles de final de curs de diverses escoles de circ europees així com la direcció i mirada externa en diversos espectacles.

 

bottom of page